Τα έντυπα μέσα επικοινωνίας : από τον πηλό στο δίκτυο - Ψυχογιός, Δημήτρης Κ. 1948- (Επικοινωνία και κοινωνία, 2010)
Το βιβλίο του Δ. Κ. Ψυχογιού "Τα Έντυπα Μέσα Επικοινωνίας: από τον πηλό στο Δίκτυο" έρχεται να καλύψει σημαντικό κενό οτην ελληνική βιβλιογραφία, από την οποία απουσιάζουν έργα που να πραγματεύονται συνολικά τη σημερινή κατάσταση και την ιστορία των μέντια στην Ελλάδα και στον κόσμο. Τα έντυπα μέσα αντιμετωπίζονται εδώ ως τεχνολογίες που στηρίζονται στη γραφή και υπηρετούν την ανάγνωση, για τούτο το βιβλίο ξεκινά παρουσιάζοντας τα διάφορα συστήματα γραφής: την εμφάνιση, εξέλιξη, λειτουργία τους, τη σημερινή κατάστασή τους. Κατά τον ίδιο τρόπο μελετώνται εν συνεχεία τα βιβλία, οι εφημερίδες, τα περιοδικά, τα πρακτορεία ειδήσεων. Η ιστορική έκθεση ξεκινά από τη Μεσοποταμία και φθάνει ως τις ημέρες μας, αλλά εστιάζεται στα θέματα και στις εποχές που υπήρξαν καθοριστικά για τη διαμόρφωση του σημερινού τοπίου των μέσων. Αναφέρεται κυρίως στον Δυτικό Κόσμο και στην Ελλάδα, χωρίς όμως να παραμελούνται και τα σημαντικά που συμβαίνουν σε άλλα μέρη του κόσμου. Χρήσιμα συμπληρώματα αυτού του βιβλίου, για παράπλευρα ζητήματα αναφερόμενα στην επικοινωνία και στη γραφή, αποτελούν τα έργα του ιδίου "Τι είναι τα Μέσα Επικοινωνίας;" και "Οι Λέξεις και οι Αριθμοί".