Κουβεντιάζοντας με τον Πιέρ Πάολο Παζολίνι = Conversando con Pier Paolo Pasolini - Μάρκου, Γιώργος Σ.; Μάρκου, Γιώργος Σ. (Μεγάλες μορφές της Ιταλίας, 1996)
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Μεγάλες μορφές της Ιταλίας", είναι αφιερωμένο σ έναν από τους μεγαλύτερους διανοούμενους της Ιταλίας του αιώνα μας και της Ευρώπης γενικότερα, τον Πιερ Πάολο Παζολίνι. Ο Π.Π. Παζολίνι, ιδιοφυέστατατος σκηνοθέτης με ταινίες που αποτελούν σημεία αναφοράς για τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, λογοτέχνης και διανοούμενος, συζητάει με τον Γ.Σ. Μάρκου, για την πνευματική Ιταλία, τις ταινίες του, τους Έλληνες φίλους του, κυρίως τη Μαρία Κάλλας. Επίσης για τα πολιτικά του οράματα και για τους στόχους του που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, αφού λίγους μήνες μετά τη συνέντευξη, η ιδιότυπη ζωή του έκλεισε τραγικά μ έναν θάνατο, που οι σκοτεινές του προεκτάσεις προβληματίζουν την Ιταλία ως σήμερα. Το βιβλίο περιέχει αναλυτική εργογραφία και βιβλιογραφία, καθώς και οι εβδομήντα τρεις φωτογραφίες από όλες τις περιόδους του πολυτάραχου βίου του, δίνουν στο βιβλίο αξία συλλεκτική και το καθιστούν πολύτιμο για κάθε ερευνητή της ζωής και του έργου του μεγάλου σκηνοθέτη και συγγραφέα.