Έξι προεδρικά πορτραίτα : πολιτικά βιώματα με τους Προέδρους της Κύπρου την ιστορική περίοδο των τελευταίων πενήντα χρόνων - Χατζηκωστής, Κώστας Ν., (1939-) (Γερμανός, 2015)
Τέσσερις δεκαετίες μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής προσφέρει ένα οδοιπορικό στη σύγχρονη κυπριακή πολιτική ιστορία, μέσα από τους διαλόγους και τις επαφές του με τους έξι πρώτους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πενήντα χρόνια προσωπικών βιωμάτων ξετυλίγονται μέσα από μια αφήγηση που μεταφέρει τον αναγνώστη στις αίθουσες όπου λαμβάνονταν οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Ξεκινώντας από την εποχή που ήταν δημοσιογράφος και αρθρογράφος και φτάνοντας μέχρι την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, όταν είχε πλέον δημιουργήσει το μεγαλύτερο εκδοτικό όμιλο στην Κύπρο, ο συγγραφέας περιγράφει και αξιολογεί τους κορυφαίους ηγέτες που διαχειρίστηκαν τη μοίρα της Κύπρου - Μακάριο, Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδη, Παπαδόπουλο, Χριστόφια. Tο παρόν βιβλίο δεν είναι το δοκίμιο ενός ψυχρού ιστορικού αλλά τα προσωπικά βιώματα ενός έμπειρου πολιτικού αναλυτή και εκδότη που συμμετείχε ενεργά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Κύπρου.