Από την Ελλάδα στην οδό Πράτερ: ο Έλληνας ήρωας της ουγγρικής επανάστασης Αντρέ Κωνσταντινίδης 1917-1956 - Marko, Giorgi (Κορνετάς, 2016)
Σύμφωνα με την κοινή γνώμη οι Έλληνες πρόσφυγες κατά βάση ήταν αντίθετοι με την ουγγρική επανάσταση. Αυτή την εικόνα της προκατάληψης επιθυμεί να αλλάξει ο συγγραφέας όταν έγραφε το βιβλίο αυτό για την ζωή του Αντρέ Κωνσταντινίδη. Ο Έλληνας αξιωματικός υπεραμύνθηκε της πατρίδας του πολεμώντας τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές. Το 1956 χωρίς δεύτερη κουβέντα σήκωσε το όπλο του στη σοβιετική τύπου δικτατορία με σκοπό την κατάρριψη της. Το 1956 ήταν ο πολιτικός αρχηγός των επαναστατών του σχολείου της οδού Πράτερ . Στις 4 Νοεμβρίου του 1956 έχασε την ζωή του πέφτοντας στον αγώνα κατά των Σοβιετικών. Ο σημαντικός του ρόλος στην επανάσταση παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστός στους ιστορικούς, παρέμεινε απόλυτα απόκρυφος στην κοινή γνώμη . Ο συγγραφέας στο έργο του παρουσιάζει το ερευνητικό του ημερολόγιο όπου έχει την δικιά του ιστορική βάση για το πως κατάφερε από ανεξιχνίαστα μέχρι τώρα έγγραφα αρχείων να διαλευκάνει τη ζωή και το μυστηριώδη θάνατο του Κωνσταντινίδη. Με την βοήθεια οικογενειακών φωτογραφιών και των αφιερώσεων τους μας κάνει να ζήσουμε από κοντά τις περιπετειώδεις και ωραίες στιγμές της ζωής του. Το βιβλίο αυτό ωστόσο δεν ασχολείται μόνο με το βιογραφικό του Αντρέ Κωνσταντινίδη αλλά και με άλλες προγενέστερες έρευνες που δίνουν μια περαιτέρω αναλυτική εικόνα για την επανάσταση και το ρόλο που έπαιξαν σε αυτή κι άλλοι Έλληνες ήρωες.