Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού : βασικές έννοιες και σύγχρονες τάσεις - Dessler, Gary, 1942- (Business managment, 2015)
Το ανθρώπινα κεφάλαιο και ο διαρκής Εμπλουτισμός του αποκτά όλο και περισσότερη σημασία στις σύγχρονες οργανώσεις. Το διεθνώς καθιερωμένο βιβλίο του Gary Dessler αποτελεί μια επιτομή των θεμελιωδών εννοιών και μεθόδων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, με τη χρήση μελετών περίπτωσης και παραδειγμάτων, καθώς και την παρουσίαση πρακτικών διαδικασιών. Στις επικαιροποιήσεις της νέας έκδοσης περιλαμβάνονται: -Δεκάδες νέα θέματα -Διευρυμένη κάλυψη του θέματος της στρατηγικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού με παρουσίαση των Δελτίων Επιδόσεων ΑΔ και των στρατηγικών χαρτών -Νέα θεματικά πλαίσια με τίτλο "Η ΔΑΔ" ως μοχλός αύξησης των κερδών που συνοδεύουν τα περισσότερα κεφάλαια -Ένα πλήρως επικαιροποιημένο κεφάλαιο με τίτλο "Εργασιακή ηθική και δέσμευση, διακράτηση και δίκαιη αντιμετώπιση των εργαζομένων" -Μια νέα παρουσίαση με θέμα τη δημιουργία ανταγωνιστικών προγραμμάτων αποδοχών -Διευρυμένη ανάλυση της διαχείρισης καριέρας και του εκπαιδευτικού μοντέλου ADDIE -Μια ξεχωριστή ενότητα στα τέλος του βιβλίου με πρακτικά εργαλεία ΔΑΔ για μάνατζερ Στη 2η έκδοση του συγγράμματος στα ελληνικό περιλαμβάνονται επίσης μελέτες περίπτωσης από την ελληνική πραγματικότητα, τη συγγραφή των οποίων έχει επιμεληθεί ο Γεώργιος Θερίου.