Βολταίρου απομνημονεύματα - Voltaire, 1694-1778 (Ξένη λογοτεχνία / Ολκός, 1994)
Διαβάζοντας κανείς τα Απομνημονεύματα του Βολταίρου έχει κανείς την αίσθηση ενός ανθρώπου που μιλά με την πένα, ενός σπινθηροβόλου συνομιλητή. Αλλάζει ύφος, θέμα, διάθεση, με απίστευτους ρυθμούς. Πραγματεύεται τα μεγαλύτερα ερωτήματα με αφορμή τα πιο ασήμαντα γεγονότα και αντιστρόφως...