Η γέννηση των άστρων - Σιμόπουλος, Διονύσης Π., 1943- (Τα μυστικά του σύμπαντος, 1996)
Πώς γεννήθηκαν οι αστερισμοί; Ποια γλώσσα μιλάνε τα άστρα; Τι συμβαίνει στην καρδιά του Ήλιου; Πώς γεννήθηκε το Ηλιακό μας Σύστημα; Γιατί τα άστρα έχουν διαφορετικούς χρωματισμούς; Πού βρίσκονται τα βρεφοκομεία των άστρων; Πώς γεννιούνται τα άστρα; Αυτές και δεκάδες άλλες ερωτήσεις για τη γέννηση και την εξέλιξη των άστρων βρίσκουν την απάντησή τους στις σελίδες και τις δεκάδες πολύχρωμες φωτογραφίες και ζωγραφικές απεικονίσεις που περιλαμβάνονται στη «Γέννηση των άστρων», που αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς «Τα Μυστικά του Σύμπαντος»