Λεξικό αρχαίων, βυζαντινών και λόγιων φράσεων της νέας ελληνικής : με παράρτημα εύχρηστων λατινικών φράσεων - Μαρκαντωνάτος, Γεράσιμος Αν. 1938- (Gutenberg, 1992)
Στο «Λεξικό» τούτο περιέχονται όλες εκείνες οι φράσεις που προέρχονται από την Αρχαία Ελληνική, τη Βυζαντινή και τη Λόγια, και είναι εύχρηστες στη νεοελληνική μας γλώσσα ( . . .) Όλες αυτές τις φράσεις συγκεντρώνουμε λεξικογραφικά στο παρόν έργο, συνοδεύοντάς τες με τα απαραίτητα εκείνα ερμηνευτικά στοιχεία που βοηθούν στην όσο το δυνατόν καλύτερη κατανόηση και ευστοχότερη χρήση τους.