Αρσέν Λουπέν, η κόμισσα Καλιόστρο - Leblanc, Maurice, 1864-1941 (Ερατώ, 1991)
Όλοι οι θρύλοι κρύβουν μυστικά αιώνια και ακατανόητα, μυθικούς θησαυρούς χαμένους, που παύουν ν' αποτελούν μυστήριο γι' αυτόν που μια μέρα θα γίνει ο εκλεκτός της Μοίρας. Και η Μοίρα διαλέγει τον Αρσέν Λουπέν να γίνει κοινωνός των ελπίδων και των μυστικών της Καλιόστρο. Το 1894 έχει την ευκαιρία να της σώσει τη ζωή είναι μόλις είκοσι χρονών. Εκείνη είναι εκατόν είκοσι τεσσάρων χρονών, φαίνεται για τριάντα, είναι όμορφη και κόρη ενός μάγου-θαυματοποιού, ενός Αρσέν Λουπέν του δεκάτου ογδόου αιώνα, ικανού να βιάσει την Ιστορία και να την κάνει να γεννήσει θαύματα.