Μάθε ν' αγαπάς τον σύντροφο σου : τα προβλήματα και η αντιμετώπιση τους στις σχέσεις των ζευγαριών - Pasini, Willy (Οδυσσέας, 1993)
Ποιοι είναι οι τρόποι για να οικοδομηθεί μια υγιής σχέση; Πώς μπορεί κανείς να αγαπά χωρίς να χάνει τη δική του ταυτότητα; Πώς μπορεί να δέχεται τον άλλο χωρίς να συμπιέζεται; Ο Ουίλι Παζίνι περιγράφει πολυάριθμα παραδείγματα αλλοιωμένων ή κατεστραμμένων σχέσεων που μπορεί να οφείλονται σε απωθημένη εχθρότητα, υπερβολικές αναστολές, ανάγκη κατάκτησης ή άλλα εκρηκτικά συναισθήματα. Μέσα από αυτά βλέπουμε τη συναισθηματική και σεξουαλική οικειότητα και τις διαταραχές της. Διαπιστώνουμε πόσο λεπτούς χειρισμούς απαιτούν οι προσωπικές σχέσεις και με ποιυς τρόπους μπορεί να λυθούν οι εμπλοκές, ώστε να προκληθεί λιγότερος πόνος.