Φιλονικίες στην Ελλάδα των αιώνων : βιβλίο πρώτο - Μάρκου, Νίκη (Κάδμος, 2002)
Το πιο μεγάλο ψέμα, θα 'θελα να με κατηγορήσουν ,ότι έγραψα γιατί πολύ απλά στην Ελλάδα των αιώνων δεν υπήρχαν ( και δεν θα υπάρχουν )φιλονικίες ανάμεσα σε πολίτες και πολιτικούς. Δε χωρίστηκε η Ελλάδα σε στρατόπεδα βενιζελικών και βασιλικών που μέχρι και σήμερα επηρεάζουν και δηλητηριάζουν την καθημερινότητα των Ελλήνων, , ούτε έγραψε ο Γάλλος συγγραφέας Altiaer καταδικαστικά για τον τύραννο ( όπως τον αποκαλούσε) Ελευθέριο Βενιζέλο... Ούτε σκοτώθηκαν Έλληνες αναμεταξύ τους , σαν να μην τους έφταναν οι βολές των Τούρκων ,η σκλαβιά και οι περίεργες συμπεριφορές συμφερόντων των ξένων δυνάμεων....Όλα, θα ΄θελα να με κατηγορήσουν , ότι είναι της φαντασίας του συγγραφέα δημιούργημα...Κι ούτε στα χρόνια μας φιλονικούν και σε στρατόπεδα χωρίζονται πολίτες και πολιτικοί.. Και οι Έλληνες μπορούν να μιλούν για της πατρίδας το συμφέρον , χωρίς τον κίνδυνο να κακοχαρακτηριστούν και να χάσουν τη δουλειά τους. Αυτά τα έπαθε ο ήρωας ενός έργου , σαν θέλησε να μάθει αν ακόμα οι συμπατριώτες του σκέφτονται τις θυσίες του Ισαάκ και του Σολωμού στην Κύπρο, Αυτά δεν τα παθαίνουν οι άνθρωποι της σύγχρονης Ελλάδας΄!!!