Οι ασκητές του πλήθους : διηγήματα - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία ;, 1993)
«Οι ασκητές του πλήθους» είναι διηγήματα-προσωπογραφίες που ζωντανεύουν και ψυχογραφούν, με αφηγηματική λιτότητα και ειλικρίνεια, πέντε απλούς «καθημερινούς» ανθρώπους της εποχής μας. Ο καθένας, ωστόσο, μέσα από τα δικά του βιώματα και με το δικό του τρόπο, παίρνει μια ξεχωριστή θέση στο υπαρξιακό πρόβλημα της ζωής και του θανάτου, «γράφει» μια προσωπική ιστορία με ιδιαίτερη σημασία, σε μια εποχή όπου όλο και πιο σπάνια συναντιέται η ανθρωπιά.