Η ανταρσία του Μπάουντι - Verne, Jules, 1828-1905 (Little friends, 2009)
Το «Μπάουντι», ένα μικρό ιστιοφόρο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, ανοίγει πανιά στις 23 Δεκεμβρίου του 1787 για ένα ταξίδι του Ειρηνικού Ωκεανού. Σκοπός του ταξιδιού είναι η συλλογή και η μεταφορά αρτόκαρπων από την Ταϊτή στην Τζαμάικα, προκειμένου να τραφούν οι σκλάβοι που δουλεύουν στις φυτείες. Καπετάνιος του καραβιού είναι ο υποπλοίαρχος Γουίλιαμ Μπλάι, ναυτικός έμπειρος, αλλά τραχύς και σκληρός. Η απαράδεκτη συμπεριφορά του προκαλεί τα μέλη του πληρώματος και οδηγεί σε στάση, που πραγματοποιείται με τη βοήθεια του δεύτερου καπετάνιου του ιστιοφόρου, του ύπαρχου Κρίστιαν Φλέτσερ. Η ιστορία που θα διαβάσετε αποτελεί το χρονικό αυτής της ανταρσίας και θέλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν είναι φανταστική, αλλά πραγματική. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)