Ιστορία της ιατρικής : ελληνική βιβλιογραφία 1750-2000 : συνοπτική αναγραφή - Καραμπερόπουλος, Δημήτριος Απ., 1945- (Βιβλιοθήκη ιστορίας της ιατρικής ;, 2009)
Σημαντικό στοιχείο της παρούσης βιβλιογραφίας Ιστορίας της Ιατρικής είναι ότι περιέχει και τα άρθρα, που έχουν δημοσιεύσει στα διάφορα περιοδικά, ιατρικά, ιστορικά, φιλολογικά κ.ά, και τα οποία ήταν εν πολλοίς άγνωστα στους συγγραφείς και μελετητές της Ιστορίας της Ιατρικής. Μάλιστα τα λήμματα αυτά τα δημοσιευμένα στα διάφορα περιοδικά αποτελούν το 80% και πλέον των λημμάτων της παρούσης Ελληνικής Βιβλιογραφίας Ιστορίας της Ιατρικής, στοιχείο που δείχνει την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της δημοσίευσής της, διότι θα ήταν άγνωστα τα σχετικά αυτά άρθρα των περιοδικών. Η έκδοση σήμερα της πρώτης αυτής καταγραφής με τα 7.156 λήμματα θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τους μελετητές και συγγραφείς, ιδιαίτερα τους νέους που έλκονται από την αίγλη της Ιστορίας της Ιατρικής, θέλουμε να πιστεύουμε ότι κατ' αυτόν τον τρόπο τους βοηθάμε σημαντικά, ώστε να μην απογοητεύονται στην αναζήτηση της σχετικής βιβλιογραφίας.