Ο χοντρός στην ιστορία - Carey, Peter, 1943- (Μικρή σειρά ;, 1993)
"Ο χοντρός στην ιστορία" θεωρείται γενικά ένα από τα πιο σημαντικά έργα της αυστραλιανής λογοτεχνίας τα τελευταία χρόνια. Εκδόθηκε το 1980 και βγήκε σε μικρή έκδοση (paper back) το 1990. "Για όλους εμάς τους κριτικούς που κωπηλατούν στις γαλέρες της λογοτεχνίας η συνάντηση μ' ένα νέο συγγραφέα που διαθέτει τέτοιο ταλέντο είναι σαν αναψυκτικό και αναζωογονητικό ποτό". "Ένα νέο ταλέντο είναι πάντα εντυπωσιακό. Ένα νέο ταλέντο που φαίνεται ήδη διαμορφωμένο, όχι απλά πολλά υποσχόμενο είναι καταπληκτικό. Ο χοντρός στην ιστορία μας συστήνει έναν αξιοσημείωτο Αυστραλό, τον Πήτερ Κάρεϋ. Η άποψή του για τα πράγματα είναι απόλυτα πρωτότυπη, η ματιά του αλλάζει τον κόσμο... Το αποτέλεσμα είναι εκτυφλωτικό.