Λεβιάθαν - Schmidt, Arno, 1914-1979 (Σειρήνες / Οδυσσέας, 1993)
Ποιος μόνο μπορεί να είναι μέγας ; Καλλιτέχνες και επιστήμονες ! Κι από τούτους ο μικρότερος τίμιος είναι χίλιες φορές μεγαλύτερος από τον Ξέρξη .