Το μαύρο μαργαριτάρι - Cooper, Luise, 1952-2009 (Η κατάρα της γοργόνας, 2013)
Η Λίζι ήξερε από την αρχή πως ήταν υιοθετημένη .Όταν όμως η οικογένεια της εγκαταστάθηκε στην Κορνουάλη ο κόσμος της ανατράπηκε. Γιατί ανακάλυψε τυχαία την ύπαρξη του αδερφού της και την απίστευτη αλήθεια γύρω από την πραγματική της μητέρα. Τώρα η διαβολική βασίλισσα γοργόνα και ο τρομαχτικός της υπηρέτης κυνηγούν την Λίζι και την καινούρια της οικογένεια για να αποκτήσουν έναν ανεκτίμητο μαγικό θησαυρό.