Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών : πώς να μεγαλώσουμε παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη : ένας πρακτικός οδηγός για γονείς - Gottman, John Mordechai (Συναισθηματική νοημοσύνη, 2015)
- Ένα βιβλίο για τα παιδιά γραμμένο από έναν επιστήμονα και ταυτόχρονα έναν πατέρα που αγαπά τα παιδιά του. - Ένα βιβλίο που τεκμηριώνει για πρώτη ίσως φορά μερικές αυτονόητες αλήθειες. - Ένα βιβλίο που έρχεται να ανατρέψει τις μέχρι τώρα θεωρίες περί διαπαιδαγώγησης. Στο βιβλίο αυτό ο John Gottman μιλά στους γονείς για τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και την ανάπτυξή τους. Η ουσία, λέει ο συγγραφέας, δεν είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην κακή συμπεριφορά του παιδιού. Είναι να του δείξουμε την αγάπη μας στις δύσκολες στιγμές του, να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά του, να το καταλάβουμε και να το βοηθήσουμε να βρει λύσεις στα προβλήματα που το απασχολούν. Η ουσία είναι να γίνουμε εμείς οι οδηγοί και μέντορές του, να του δείξουμε τον δρόμο έτσι ώστε να πορευτεί μέσα στον δύσκολο κόσμο των συναισθημάτων. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε εφαρμόζοντας τη συναισθηματική αγωγή, μια διαδικασία που θα βοηθήσει το παιδί μας να αποκτήσει συναισθηματική νοημοσύνη. Βασισμένο σε πολυετείς έρευνες και στην εμπειρία με εκατοντάδες γονείς, το βιβλίο αυτό μας δείχνει με πρακτικό τρόπο πώς να μεγαλώσουμε συναισθηματικά υγιή και ευτυχισμένα παιδιά.