Ποιήματα μέ ζωγραφιές σέ μικρά παιδιά - Σεφέρης, Γιώργος, 1900-1971 (Ερμής, 1992)
Τα "ποιήματα με ζωγραφιές" του Σεφέρη είναι ασυνήθιστα για τα ελληνικά γράμματα. Ακολουθούν το αγγλικό πρότυπο του "λίμερικ", που είναι μια πεντάστιχη ιστορία που ριμάρει αα-ββ-α. Το λίμερικ έχει χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για ελαφρά θέματα: Κατά κανόνα κωμικό, είναι συχνά "χωρίς νόημα" και, τα τελευταία χρόνια, πολύ αθυρόστομο. Πρώτη φορά βρίσκουμε δημοσιευμένα "λίμερικς" στα 1719, σ' ένα εγγλέζικο παιδικό βιβλίο με τραγουδάκια.