Φυγή χωρίς τέλος - Roth, Joseph, 1894-1939 (Σειρήνες, 1993)
Δεν είχε κανένα επάγγελμα , κανέναν έρωτα, καμιά επιθυμία, καμιά ελπίδα, καμιά φιλοδοξία, ούτε καν εγωισμό .Τόσο περιττός σαν κι αυτόν δεν ήταν κανένας στον κόσμο.