Πολύ ωραίο τ' όνομα σου Ελευθερία - Κορνήλιος, Μανώλης (Νεανική βιβλιοθήκη, 1989)
Δύο νουβέλες. Στην πρώτη, σε μια συνοικία της Αθήνας, στην Κατοχή, δύο βασανισμένα Ελληνόπουλα ανακαλύπτουν την Γκρέτα, μια Γερμανιδούλα που έχει περίπου τους ίδιους λόγους να υποφέρει από τους συμπατριώτες της. Κι η Γκρέτα ανακαλύπτει στα Ελληνόπουλα τους απροσδόκητους φίλους, σ' ένα εχθρικό έδαφος όπου φουντώνει η Αντίσταση. Στη δεύτερη νουβέλα, ο Κωστάρας, ένα παιδί κακότυχο αλλά ζωντανό, είναι το ατίθασο πνεύμα της ελευθερίας -ίδιος με το άλογο που λατρεύει και τον λατρεύει. Μέσα σ' έναν σύγχρονο κόσμο γεμάτο συμβατικότητες, οι δύο φίλοι αγωνίζονται να μη χάσουν αυτό που αγαπούν πάνω απ' όλα: την ελευθερία.