Μαρτυρίες για συμβάντα στο έπος του '40 : από το αρχείο του υποστράτηγου Δρακούλη Βασιλαράκου - Ασημάκης, Στάθης ([χ.ό.], 2020)
Το έπος του ’40 αποτελεί τον πυρήνα του νέου βιβλίου του Στάθη Ασημάκη, το οποίο και αφιερώνεται στους αφανείς ήρωες του έθνους. Βασίζεται εν πολλοίς στο λεπτομερές αρχείο του υποστράτηγου Δρ. Βασιλαράκου, που αναπάντεχα περιήλθε στην κατοχή του συγγραφέα. Η διάσωση από τη λήθη και η φετινή συμπλήρωση 80 ετών από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο ώθησαν τον Στάθη Ασημάκη να παραδώσει στο αναγνωστικό κοινό σημαντικά ντοκουμέντα από τον αγώνα κατά των Ιταλών στους όγκους της Πίνδου, του Μοράβα και της Τρεμπεσίνας. Το βιβλίο περιλαμβάνει και ενότητα που αφορά στο Ρούπελ και αξιοποιεί κεφάλαια του ομώνυμου βιβλίου του Χ. Ζαλόκωστα.