Αυτογνωσία, μια παρεξηγημένη έννοια : σκέψεις και ρήσεις σε ώρες περισυλλογής : δοκίμια - Γαρυφαλάκη-Νικολάου, Λίνα (Δρόμων, 2010)
Στα δοκίμια του παρόντος βιβλίου εκφράζονται προσωπικές απόψεις και έντονοι προβληματισμοί για ποικίλα θέματα, άξια να μελετηθούν ιδιαίτερα από τον αναγνώστη. Σε κάποια από αυτά είναι διάχυτος ο θαυμασμός για τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους, ιδιαίτερα για τον Πλάτωνα και τον Ορφέα, τους οποίους προφανώς η συγγραφέας μελέτησε επισταμένως. Τέλος, η πεμπτουσία των στοχασμών, όπως αναφέρεται στον πρόλογο, όντως σε ώρες περισυλλογής.