Μπρους - Carlin, Peter Ames (Λατέρνατιβ, 2013)
Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ο Μπρους Σπρίνγκστιν ταυτίζεται με την ψυχή και το πνεύμα της Αμερικής με μια καριέρα που συγκεντρώνει είκοσι βραβεία Γκράμι, πωλήσεις 120 εκατομμυρίων δίσκων, δύο Χρυσές Σφαίρες και ένα Όσκαρ. Ταυτόχρονα είναι μια ισχυρή φωνή στην αμερικανική κουλτούρα και πολιτική, όπως προκύπτει από τη γνωστή ρήση του Μπαράκ Ομπάμα: "Εγώ είμαι ο πρόεδρος, αλλά αυτός είναι το Αφεντικό." Η πολύχρονη έρευνα και η απρόσκοπτη πρόσβαση στα αρχεία του καλλιτέχνη και του στενού του κύκλου ζωντανεύουν αποκαλυπτικά έναν άνθρωπο φορτωμένο με μια οικογενειακή τραγωδία, προικισμένο με τεράστια αφοσίωση στην τέχνη του και σημαδεμένο από μεγάλο πάθος για δόξα και επιρροή. Με αυτό το βιβλίο τα μέλη της E Street Band εκφράζουν επιτέλους τα αισθήματά τους για την αιφνίδια διάλυσή τους το 1989 και για το πώς η αμφιθυμία του Σπρίνγκστιν παραλίγο να ανατρέψει την επανένωσή τους το 1999. Ο Κάρλιν σκιαγραφεί επιδέξια τη συχνά οδυνηρή προσωπική ζωή του Σπρίνγκστιν: από την παιδική του ηλικία στην ταπεινή εργατική γειτονιά του Φρίχολντ (Νιου Τζέρσεϊ) μέχρι την πεισματική εκτίναξή του στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας· παράλληλα φωτίζει την μπερδεμένη αισθηματική του ζωή και τον αγώνα του να υπερνικήσει τους δαίμονες που κατέστρεψαν σχεδόν τη ζωή του πατέρα του. Στο βιβλίο αυτό ο Κάρλιν παρακολουθεί όλη την τροχιά της φαντασμαγορικής καριέρας του Σπρίνγκστιν και εξερευνά τις εσωτερικές διεργασίες ενός καλλιτέχνη που κατάφερε να επαναπροσδιορίσει ολόκληρες μουσικές γενιές. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε θαυμαστής του Μπρους, αλλά και κάθε λάτρης της σύγχρονης μουσικής.