Διαζύγιο ε και - Αναστασίου, Ευαγγελία (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2000)
Οι άνθρωποι αντιγράφουν. Αντιγράφουν τη φύση ζωγραφίζοντάς την, τη μουσική, τους ήχους των πουλιών, αντιγράφει ο ένας τον άλλο. Αντιγράφοντας τη ζωή, κλέβεις τη ζωή. Ωστόσο η ζωή είναι αξιοπρεπής δεν αντιγράφει ποτέ. Μέσα στα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σ' αυτό τον πλανήτη, δε θα βρεις δύο απόλυτα όμοια αντίγραφα. Δε θα βρεις δύο ανθρώπους με όμοια δακτυλικά αποτυπώματα. Ακόμη και στα δίδυμα υπάρχουν λεπτές αθέατες διαφορές.