Επάγγελμα ερωτευμένη - Μπέη, Κατερίνα (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2011)
Η Ρέα είναι ένα ρομαντικό κορίτσι που, αν και τα σκούρα, αγριωπά χαρακτηριστικά της και η τριχοφυΐα της δεν προμηνύουν την αποθέωση, θέλει να ζήσει σαν ηρωίδα μυθιστορήματος. Το πράγμα γίνεται χειρότερο, καθώς η μαμά της τυγχάνει να είναι ξανθιά, αγγελικής ομορφιάς, αλλά εγωκεντρική και ψυχρή, που δε συγχωρεί στην κόρη της την πρωτοβουλία της να μην της μοιάσει... Έτσι, η Ρέα -ακόμα και όταν ανθίζει- δεν πιστεύει στον εαυτό της, με αποτέλεσμα να ψάχνει την αποδοχή των γύρω της, προσπαθώντας σαν "χαμαιλέαινα" να "ταιριάξει", αλλάζοντας συμπεριφορές, χτενίσματα, ρούχα και στιλ. Από τα έδρανα του πανεπιστημίου, την εναλλακτική καλλιτεχνική σκηνή του Λονδίνου, τα μπαρ της Αθήνας μέχρι την τεχνητή ευδαιμονία των βορείων προαστίων, την παρακολουθούμε να αναζητά την αγάπη που της έχει λείψει. Κοντά της ενηλικιώνονται κι οι παιδικοί της φίλοι, ο καλοπροαίρετος, με καυστικό χιούμορ γκέι Τόμι κι η αυστηρή και προγραμματισμένη Βιβή, οι οποίοι τη στηρίζουν ή τη συνετίζουν. Με αυτοσαρκασμό, αισιοδοξία, αλλά και αρκετή δόση παιδικής αφέλειας, η Ρέα προσπαθεί, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, να φτάσει στο ζητούμενο και να κερδίσει ,όσα ονειρεύτηκε.