Βαθιά νερά : μυθιστόρημα - Σταυρίδου, Ευδοκία (Ελληνική πεζογραφία / Ωκεανός, 2018)
Δεκαετία του '30, Γιάννενα, μαγευτικά και μυστηριώδη. Δυο νεαρά παιδιά, η Μαργαρίτα και ο Μιχάλης, θα συναντηθούν σε ένα φύσημα της Μοίρας και το τυχαίο αντάμωμά τους θα στραγγίξει την ανάσα από την ψυχή τους και το αίμα από τα κορμιά τους, παρασύροντας μαζί και όσους τους περιβάλλουν, συνθέτοντας ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ... Μυστικά κρυμμένα κάτω από μαξιλάρια ποτισμένα με δάκρυα. Μυστικά που πνίγηκαν στα στήθη των ακούσιων πρωταγωνιστών τους. Μυστικά που και τα ίδια ντράπηκαν που έλαβαν χώρα. Μυστικά που σύρθηκαν από τα σοκάκια του Κάστρου ως τις όχθες της Λίμνης. Σφραγισμένα στόματα που μάτωσαν στην προσπάθειά τους να μην ανοίξουν ποτέ. Κορμιά που λύγισαν κάτω από το βάρος της μοίρας. Ηδονές που κυριάρχησαν στον νου οδηγώντας τον στην παραφροσύνη. Ζωές που παραδόθηκαν στον βαρκάρη πριν την ώρα τους κι αναζητούν δικαίωση. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος διεκδικώντας τον έρωτα; Πόσο μπορεί να μεταμορφωθεί, να καταστρέψει και να καταστραφεί;