Η καρδερίνα - Holeman, Linda (Ωκεανίδα, 2006)
Η Λίνι δείχνει όμορφη, ευγενική, υποτακτική, η τέλεια σύζυγος για την εποχή της Αποικιοκρατίας στην Ινδία του 1839. Όμως τα φαινόμενα απατούν. Το ταξίδι της από το γκρίζο Λίβερπουλ στην εξωτική Ανατολή, από την πορνεία, όπου εξωθήθηκε από τα 11 της χρόνια, μέχρι τα ανώτερα στρώματα της υψηλής κοινωνίας της βρετανικής Ινδίας, ήταν ένας άθλος. Γι' αυτό η Λίνι αποφασίζει να γράψει την ιστορία της ζωής της, μια ιστορία συναρπαστική, πολλές φορές συγκινητική, και πάντα ένας αδιάκοπος αγώνας.