Όνειρα με το μέτρο - Pradas, Nuria (Ξένη λογοτεχνία / Ωκεανός, 2018)
Bαρκελώνη, 1917. Ο νεαρός Αντρέου Μουλίνς έχει έναν ξεκάθαρο στόχο: να ανεβάσει το κατάστημα Σάντα Εουλάλια στο υψηλότερο βάθρο του κόσμου της υψηλής ραπτικής. Ο Φεράν Κλος είναι ένας γοητευτικός νέος παθιασμένος με το σχέδιο. Είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει την ιατρική προκειμένου να καταρτιστεί ως καλλιτέχνης. Στο Παρίσι, καθώς έρχεται σε επαφή με ζωγράφους και μποέμ, βρίσκει την ελευθερία. Αυτό το όνειρο διαρκεί ελάχιστα, καθώς ο πατέρας του τον υποχρεώνει να γυρίσει πίσω και να δεχτεί μια θέση εργασίας στο Σάντα Εουλάλια. Η Λάια Καλμπέτ είναι κόρη της πρώτης μοδίστρας του Σάντα Εουλάλια. Είναι μια όμορφη και ξεχωριστή κοπέλα, η καλύτερη φίλη της Ρουζέ, της νεαρής κληρονόμου και συνιδιοκτήτριας του Σάντα Εουλάλια. Η σχέση των δύο κοριτσιών θα αλλάξει για πάντα όταν η μία από τις δύο θα ανακαλύψει πως αγαπούν τον ίδιο άντρα... Ντεφιλέ υψηλής ραπτικής, πάθη, μίση, συνωμοσίες, ανατροπές στην πολιτική κατάσταση και η απειλή ενός πολέμου διαμορφώνουν τις παθιασμένες ζωές των ηρώων σε ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα.