Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις : ένα βιβλίο γεμάτο ιστορίες θρύλους ποιήματα κάλαντα έθιμα και θέσεις για προσωπικές σημειώσεις και φωτογραφίες. - Τσουκαλά, Δήμητρα Γ. (Βιβλία παιδικά / Παπαδόπουλος, 1990)
Γιορτή, χαρά και θρύλος ζωντανεύουν σ' αυτό το βιβλίο, που γεννήθηκε για να σε βοηθήσει να πετάξεις με τη φαντασία σου στη χώρα όπου κατοικεί ο Αϊ Βασίλης, για να σου μάθει την ιστορία των Χριστουγέννων και των πιο γοητευτικών παραδόσεων τους, για να σου πει πώς θα ζήσεις πιο όμορφα τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης