Μαθαίνοντας να ζεις εν τέλει : συνέντευξη με τον Jean Birnbaum - Derrida, Jacques, 1930-2004 (Άγρα, 2006)
Τον Αύγουστο του 2004, λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν από το θάνατό του, δημοσιεύθηκε η τελευταία αυτή συνέντευξη του Ζακ Ντερριντά, εν μέσω μιας θανατηφόρας ασθένειας. Εδώ ο Γάλλος φιλόσοφος πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, τη μη αντιθετική ή μη διαζευτική σχέση ζωής και θανάτου, ορίζοντας την επιβίωση ως το δομικό στοιχείο του ανθρώπου.