Τερματοφύλακας - Hargitay, Gyorgy 1937-1985 (Salto, 1992)
Η βιβλιογραφία του ποδοσφαίρου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Σχετικά όμως με το ειδικευμένο θέμα του τερματοφύλακα, είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Το νέο βιβλίο "ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ" έρχεται να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει στο θέμα αυτό. Η ιδιάζουσα θέση του τερματοφύλακα μέσα στην ομάδα και το γήπεδο κάνει το ρόλο του ιδιαίτερα δύσκολο και υπεύθυνο. Στο βιβλίο καλύπτονται διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν την προπόνηση και την τελειοποίηση της τεχνικής και της τακτικής του τερματοφύλακα. Έτσι περιέχονται: Γενικά στοιχεία γύρω από τον τερματοφύλακα και το παιχνίδι του. Η τεχνική και η τακτική του τερματοφύλακα. Η προπόνηση του τερματοφύλακα μεμονωμένα και μέσα στο σύνολο της ομάδας. Μεθοδική και ασκήσεις για την προπόνηση των στοιχείων της φυσικής κατάστασης του τερματοφύλακα. Ετήσιος προγραμματισμός της προπόνησης. Ειδικές ασκήσεις μέσα και έξω από το τέρμα. Το βιβλίο είναι ιδιαίτερα αξιόλογο και απευθύνεται σε προπονητές ποδοσφαίρου, σε καθηγητές φυσικής αγωγής και βέβαια, στους ίδιους τερματοφύλακες που θέλουν να τελειοποιηθούν και να βελτιώσουν την απόδοση τους.