Γλώσσα, αλήθεια και λογική - Ayer, Alfred Jules, 1910-1989 (Τροχαλία, 1994)
Μεγάλο μέρος της παραδοσιακής φιλοσοφίας αναφέρεται σε δηλώσεις οι οποίες κυριολεκτικά δεν έχουν νόημα... Τούτο το εκπληκτικό συμπέρασμα συνιστά τον πυρήνα αυτού του μνημειώδους βιβλίου, που αποτέλεσε το μανιφέστο του Λογικού Θετικισμού ή Νεοθετικισμού. Με το βιβλίο του "Γλώσσα, Αλήθεια και Λογική", ο Sir Alfred Julus Ayer στα είκοσι πέντε χρόνια του ανατάραξε τον αγγλικό εμπειρισμό, τον κλασικό θετικισμό και τον εμπειριοκριτικισμό. Το έργο αυτό εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τη διεισδυτική και κριτική του δύναμη.