Ο μικρός Νικόλας και τα προβλήματα του Γιοακίμ - Goscinny, Rene, 1926-1978 (Οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα ;, 1981)
Αυτό είναι το πέμπτο και τελευταίο ξεκαρδιστικό βιβλίο της σειράς με τις περιπέτειες του μικρού Νικόλα και όλης της τρελοπαρέας.Εδώ α γνωρίσουμε τη γιαγιά του Νικόλα(που θέλει να την κάνει όλο μάκια),θα ψωνίσουμε με τον μπαμπά του Νικόλα (γιατί οι άντρες δεν πιάνονται κορόιδα) , θα παίξουμε με τη ρουλέτα του Γκοφρουά (που φέρνει πάντα το ίδιο νούμερο) , και θα λύσουμε με τον Νικόλα ένα απίθανο πρόβλημα με μια κότα που κάνει 33,33 αυγά την ημέρα.