Βιβλίο και επικοινωνία - Μπασαντής, Διαμαντής (Οδυσσέας, 1993)
Η σύγχρονη επικοινωνία ξεκινά, πριν 500 χρόνια περίπου, με το βιβλίο. Το βιβλίο κατέγραψε τη μνήμη, τη γνώση και τις πληροφορίες, και τις διέδωσε πέρα από τα όρια των κοινωνιών μέσα στις οποίες γεννήθηκαν. (. . .) Το «Βιβλίο και Επικοινωνία» παρακολουθεί αυτή τη μακρόχρονη εξέλιξη, ενώ παράλληλα αποτυπώνει και τη διαδρομή του ελληνικού βιβλίου, μέσα από τις λογοτεχνικές μεταφράσεις, στις κύριες χώρες του διεθνούς συστήματος επικοινωνίας.