Αίσωπος : κάτι θέλει να μας πει - Ρουγγέρη, Κάρμεν, 1938- (Εκδόσεις Διάπλαση, 2015)
Αίσωπος: ο μεγαλύτερος μυθοπλάστης της αρχαιότητας. Έζησε γύρω στο 600 π.Χ. Δεν ξέρουμε πόσους μύθους έγραψε, σώζονται όμως 584. Από αυτούς διαλέξαμε 16 για να τους κάνουμε θέατρο για τα παιδιά. Τώρα γίνονται βιβλία. Τρία όμορφα βιβλία! Μα, θα πείτε, κυκλοφορούν τόσα βιβλία με μύθους του Αισώπου. Επειδή όμως κάθε έκδοση έχει πάντα ενδιαφέρον, δεδομένου ότι κάθε δημιουργός έχει και τον δικό του τρόπο να τους παρουσιάζει, ετοιμάσαμε τη δική μας εκδοχή. Tο δεύτερο βιβλίο της σειράς περιλαμβάνει τους μύθους: "Τα τρία βόδια και το λιοντάρι", "Γίδα και γάιδαρος", "Ο λαγός και η χελώνα", "Ο ψεύτης βοσκός" και "Η αρκούδα και οι ταξιδιώτες".