Ομήρου Ιλιάδα - Ρουγγέρη, Κάρμεν, 1938- (Εκδόσεις Διάπλαση, 2015)
Δύο ηρωικά έπη έχουν σωθεί με το όνομα του Ομήρου. Δύο μεγάλα ποιήματα δηλαδή, που ψάλλουν τα κατορθώματα παλιών ηρώων: η Ιλιάδα και η Οδύσσεια. Η Ιλιάδα περιγράφει ένα μέρος από τον μεγάλο πόλεμο που έγινε στο Ίλιο, στην Τροία δηλαδή, ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τρώες, και όλα αυτά εξαιτίας της αρπαγής της ωραίας Ελένης (γυναίκας του Μενέλαου, βασιλιά της Σπάρτης) από τον Πάρη. Αυτό λοιπόν το απέραντο, μοναδικό και συναρπαστικό ποίημα της Ιλιάδας θα προσπαθήσω να σας το διηγηθώ αμέσως τώρα! Το βιβλίο περιέχει CD με την αφήγηση της ιστορίας και τα τραγούδια.