Η αφήγηση ενός μαχητή : το ημερολόγιο του Ευθύμιου Κατσιάπη στρατιώτη των βαλκανικών πολέμων 1912-1913 - Κατσιάπης, Ευθύμιος (Εκδόσεις Historical Quest, 2012)
Ένας από τους ανώνυμους μαχητές των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 ήταν ο Ευθύμιος Κατσιάπης από την Αρκαδία, το ημερολόγιο του οποίου δημοσιεύεται στο βιβλίο αυτό. Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών αγωνιστών του ’21, κατέγραψε με συνταρακτική απλότητα και εντιμότητα στο ημερολόγιο του όσα βίωσε στους Βαλκανικούς Πολέμους. Συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες μάχες, στα Γιαννιτσά, στο Μπιζάνι, στο Κιλκίς. Υπήρξε μέλος του τιμητικού αγήματος στην κηδεία του δολοφονημένου βασιλιά Γεωργίου Α΄.