Τα οράματα μιας απίθανης γενιάς : στοιχεία για την beat generation - Λειβαδάς, Γιάννης, 1969-; Λειβαδάς, Γιάννης, 1969- (Κέδρος, 2010)
Η γενιά των μπιτ διέγραφε μια πορεία η οποία σημάδεψε καθοριστικά και πολυποίκιλα την αμερικανική λογοτεχνία και όχι μόνον. Η σχέση των μπιτ με την τζαζ ανιχνεύεται με τρόπο διακριτό στην τζαζ ποίηση, ενώ η θρησκεία συνιστά ακόμη ένα πεδίο όπου η μπιτ κουλτούρα άσκησε την επιρροή της. Στα οράματα μιας απίθανης γενιάς, η μπιτ κουλτούρα αντιμετωπίζεται σε όλη της την ευρύτητα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης αποτίμησης της μπιτ γενιάς. Το βιβλίο αυτό συνιστά ευσύνοπτη ιχνηλάτηση των στοιχείων και τεκμηρίων εκείνων που βοηθούν στην αποσαφήνιση του συγκεκριμένου λογοτεχνικού φαινομένου. Συμπληρωματικά κείμενα, μεταφράσεις και πρωτότυπα δοκίμια συγκροτούν ένα χρήσιμο όσο και περιεκτικό εργαλείο για τον αναγνώστη.