Η εξέλιξη των εκπαιδευτικών : οι προκλήσεις της διαβίου μάθησης - Day, Christopher, 1943- (Ο εκπαιδευτικός σήμερα, 2003)
Το παρόν βιβλίο εστιάζεται στον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική τους ανάπτυξη και το πλαίσιο όπου αυτή λαμβάνει χώρα. Χρησιμοποιώντας ένα εύρος διεθνών ερευνών και μελετών πάνω στην ανάπτυξη, ο Christofer Day εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους το προσωπικό και το επαγγελματικό πλαίσιο προάγουν ή παρεμποδίζουν τη βελτίωση της διδασκαλίας. Εξετάζει επίσης τις επιδράσεις της ηγεσίας και της κουλτούρας του σχολείου, το ρόλο της αξιολόγησης στην ανάπτυξη του σχολείου και των εκπαιδευτικών, τον παρεμβατικό ρόλο της ενδοϋπηρεσιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τη στοχαζόμενη πρακτική, τις συνεργασίες ανάμεσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, καθώς και τα δίκτυα βελτίωσης. Τέλος, εντοπίζει το πολυσύνθετο του να γίνει και να παραμείνει κανείς αποτελεσματικός εκπαιδευτικός στις σημερινές μεταβαλλόμενες συνθήκες. Το βιβλίο αποτελεί μια επίκαιρη συμβολή στον τομέα της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών. Εστιάζεται στη διαβίου μάθηση των εκπαιδευτικών παρέχοντας τους νέες θεωρήσεις και προοπτικές, ώστε να βελτιώσουν την πρακτική τους και να αναβαθμίσουν το επίπεδο της διδασκαλίας τους. Θα έπρεπε να αποτελέσει βασικό ανάγνωσμα όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε κάθε επίπεδο.