Παγκοσμιοποίηση : πολιτικές οικονομικές και πολιτισμικές προκλήσεις - Schmidt, Helmut, 1918-2015 (Εκδοτικός Οίκος Αδελφών Κυριακίδη, 2005)
Αν η παγκοσμιοποίηση μας αφαιρέσει την ικανότητα ή την θέληση για την μετάδοση των αξιών του πολιτισμού μας, θα γίνουμε τα καταναλωτικά, παρηκμασμένα θύματα ενός ψευδο-πολιτισμού, προσανατολισμένου σε ποσοστό τηλεθέασης, σε έσοδα από διαφημίσεις και αριθμούς απορρόφησης προϊόντων, ενός ψευδοπολιτισμού που αποβλέπει στον επηρεασμό των μαζών και ισοπεδώνει σε μεγάλο βάθος.