Ο Κάρολος Δαρβίνος και η εξέλιξη - Parker, Steve, 1952- (Επιστημονική παιδεία, 1992)
Τα βιβλία της σειράς "Επιστημονική παιδεία" αφηγούνται τη ζωή των περισσότερο σημαντικών από αυτούς επιστήμονες. Επιπλέον, δίνουν το επιστημονικό και κοινωνικό κλίμα μέσα στο οποίο οι επιστήμονες πραγματοποίησαν το έργο τους. Κάθε βιβλίο αφηγείται τον ενθουσιασμό και, πολλές φορές τις επιφυλάξεις και την κατακραυγή που ακολούθησε τις σημαντικές ανακαλύψεις και εξηγεί με ποιο τρόπο επηρεάζουν ακόμη και σήμερα τη ζωή μας.