Επικοινωνία ανθρώπου - υπολογιστή - Dix, Alan J.
Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου προσεγγίζει το θέμα της επικοινωνίας ανθρώπου - υπολογιστή από πολλές σκοπιές, συνδυάζοντας την επιστήμη των υπολογιστών, την γνωστική επιστήμη, την ψυχολογία και την κοινωνιολογία, με την ιδιαίτερη έμφαση στην σχεδίαση διαδραστικών συστημάτων. Στα τρία μέρη του βιβλίου επιχειρεί να μυήσει τον αναγνώστη στην επιστήμη της Επικοινωνίας Ανθρώπου - Υπολογιστή, παρουσιάζοντας όλο το εύρος της : από τις βασικές αρχές και θεωρίες μέχρι τους πρόσφατους τομείς έρευνας. Είναι δομημένο μ΄ έναν τρόπο ο οποίος υποστηρίζει την διδασκαλία του θέματος σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εγχειρίδιο αναφοράς.