Περιβάλλον και βιομηχανική ανάπτυξη - Καλδέλλης, Ιωάννης Κ. (Σταμούλης, 2005)
Στον Πρώτο Τόμο του Βιβλίου (Αειφορία και Ανάπτυξη-Ατμοσφαιρική Ρύπανση) εξετάζονται οι αναπτυξιακές επιλογές της σύγχρονης κοινωνίας σε σχέση με τις υφιστάμενες περιβαλλοντικές πιέσεις. Επίσης μελετώνται τα κυριότερα ατμοσφαιρικά πλανητικά προβλήματα. Στα πλαίσια αυτά εξετάζεται η ενίσχυση του φαινομένου του θερμοκηπίου, η κλιματική αλλαγή, η καταστροφή του στρατοσφαιρικού όζοντος, το θέμα της όξινης βροχής και το νέφος των μεγαλουπόλεων και ειδικότερα το νέφος των Αθηνών. Ο Δεύτερος Τόμος του Βιβλίου (Μείζονα Περιβαλλοντικά Προβλήματα-Διαχείριση Αποβλήτων) συνεχίζει την ανάλυση των πλανητικών προβλημάτων, ξεκινώντας με το πρόβλημα της Βιοποικιλότητας. Ακολουθεί η διερεύνηση του θέματος της Διαχείρισης Αποβλήτων, περιγράφοντας την παρούσα κατάσταση αλλά και τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην επίλυση των σημαντικότατων πλέον σήμερα προβλημάτων διαχείρισης Στερεών, Υγρών και Τοξικών Αποβλήτων. Επίσης στον τόμο αυτό γίνεται αναφορά στους Υδάτινους Πόρους και τη Θαλάσσια Ρύπανση, ενώ η παρούσα έκδοση ολοκληρώνεται με την περιγραφή των θεμάτων της Πυρηνικής Ενέργειας και της Ερημοποίησης.