Ζωή σε 9/8 - Πετράκη, Άννα Ε. (Κάκτος, 2016)
9/8 είναι ο ρυθμός ενός χορού που εκφράζει-με βήματα αυτοσχέδια και βαθιά εσωτερικότητα-καημούς, πόνο, αλλά και σ=δύναμη, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια. 9/8 είναι ο ρυθμός του πιο μοναχικού χορού : του ζεϊμπέκικου. Κάπως έτσι βλέπει στη δεύτερη ποιητική της συλλογή τις ζωές των ανθρώπων η Άννα Πετράκη, άλλοτε να θυμίζουν τανγκό, τον πιο ερωτικό και συντροφικό χορό, και άλλοτε να θυμίζουν ζεϊμπέκικο. «Στη λέσχη αυτών που όνειρα σοδιάζουνε στη λέσχη αυτών που διαδρομές αληθινές θερίζουν όμορφα που δίχως τέλος οι λαχτάρες του κορμιού και της ψυχής μας σεργιανίζουν»