Λεξικό αντιδανείων της ελληνικής γλώσσας : κι όμως είναι ελληνικές - Παπαγεωργίου, Ανδρέας (Άσπρη Λέξη, 2006)
Η παγκόσμια ακτινοβολία της ελληνικής γλώσσας είναι δεδομένη. Αδιάψευστος μάρτυρας το πλήθος των ελληνικών ή ελληνογενών λέξεων και γλωσσικών στοιχείων που συναντά κανείς σε άλλες γλώσσες. Το βιβλίο αυτό -εστιάζοντας σε μια "όψη" της διεθνούς αυτής επίδρασης και ακτινοβολίας της ελληνική - καταγράφει κυρίως και παρουσιάζει την απρόβλεπτη συχνά και γοητευτική ιστορία ελληνικών λέξεων, που αφού περιπλανήθηκαν στα ξένα επέστρεψαν στην κοιτίδα τους, περισσότερο ή λιγότερο αλλαγμένες και κάποτε αγνώριστες.... Οι περιπλανώμενες αυτές λέξεις -αλήτες ονομάζονται στη γλωσσική επιστήμη αντιδάνεια.