Ηθικό και ανήθικο - Colette, 1873-1954 (Αστάρτη, 1986)
«...Δεν είχε κανένα δισταγμό, μιλούσε όχι για τον έρωτα αλλά για την ηδονή. Βεβαίως έκανε λόγο για τη μοναδική ηδονή που μπόρεσε να ομολογήσει, κι εννοώ εκείνη που δοκίμαζε με μια φίλη της... Ο τρόπος της να μιλά για τον σαρκικό έρωτα θύμιζε κάπως τον τρόπο των μικρών κοριτσιών που τα προορίζουν για τη διαφθορά: αθώος και ωμός...»