Διεθνείς νομισματικές σχέσεις - Καρφάκης Κωνσταντίνος Ι. 1957- (Τυπωθήτω, 2007)
Οι διεθνείς νομισματικές σχέσεις είναι ο κλάδος των διεθνών οικονομικών ο οποίος μελετάει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και το διεθνές νομισματικό σύστημα. Η μελέτη των συναλλαγματικών ισοτιμιών επικεντρώνεται στους παράγοντες που επηρεάζουν τις ισοτιμίες των νομισμάτων και προκαλούν τις νομισματικές κρίσεις. Η μελέτη του διεθνούς νομισματικού συστήματος εστιάζεται στην επιλογή των συναλλαγματικών διευθετήσεων, στην αποτελεσματικότητα της διεθνούς μακροοικονομικής πολιτικής, στην αρχιτεκτονική της συναλλαγματικής μεταρρύθμισης στους μηχανισμούς εξισορρόπησης των διεθνών πληρωμών και στις συναλλαγματικές πρακτικές.