Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα : σαράντα φυσικοί παράδεισοι - Bonetti, Andrea (Εκδόσεις Roads, 2008)
Η Ελλάδα καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη γεωγραφική περιοχή που την καθιστά μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη. Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται 40 από τα πιο ενδιαφέροντα φυσικά τοπία όλης της χώρας, που επιλέχθηκαν προκειμένου να παρέχουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους κυριότερους βιότοπους -ψηλές χιονισμένες βουνοκορφές, αρχαία δάση, βαθιά φαράγγια, ορμητικά ποτάμια, λίμνες, υγροβιότοποι, χερσόνησοι και πανέμορφα νησιά- και την άγρια ζωή τους. Μια σε βάθος εισαγωγή επιχειρεί να περιγράψει συνολικότερα το ελληνικό φυσικό περιβάλλον, καλύπτοντας θεματικές όπως τη γεωγραφία, τη γεωλογία, το κλίμα, τη χλωρίδα και την πανίδα, καθώς και ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε σπάνια και μοναδικά ζώα και φυτά, καταχωρημένα με θαυμάσιες φωτογραφίες. Απώτερος στόχος αυτού του βιβλίου είναι να ευαισθητοποιήσει τον αναγνώστη γύρω από την ομορφιά, τη μοναδικότητα και την ευπάθεια της ελληνικής φύσης - μιας φύσης που αξίζει της προσοχής και της προστασίας μας, γι' αυτό που έτσι κι αλλιώς είναι αλλά και για χάρη των γενεών που ακολουθούν.