Η παγκοσμιοποίηση σε αμφισβήτηση - Hirst, Paul Q. 1946-2003 (Παπαζήση, 2000)
Οι δύο συγγραφείς διερευνούν την έννοια της παγκοσμιοποίησης ως ένα νέο στάδιο των διεθνών οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών σχέσεων. Αξιολογούν την παρούσα διαμόρφωση των διεθνών οικονομικών τάσεων, τις συνέπειες της πολιτικής αυτών των τάσεων και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η διεθνής οικονομία στο μέλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τρόπο διαχείρισης της διεθνούς οικονομίας και στη συσχέτιση μεταξύ της εγχώριας οικονομικής πολιτικής και των διεθνών διαδικασιών.